En 48-årig man från Norrbotten döms till en månads fängelse för jaktbrott. Tingsrätten i Haparanda anser det bevisat att mannen i november 2016 sköt en älg på marker där han saknade jakträtt. Foto: Lars-Henrik Andersson

Olovlig jakt på älg ger fängelse

En 48-årig man från Norrbotten döms till en månads fängelse för jaktbrott.
Tillsammans med en jaktkamrat sköt mannen en älg på marker i Överkalix där de båda saknade jakträtt.

Brottet som en av männen nu fälls för begicks den 11 november 2016. Enligt vittnen under rättegången i Haparanda tingsrätt hade männen skjutit en älg, släpat den till bilen där flera personer intygar att de sett halva älgen hänga ut från flaket på männens pickup.

 

Älgkropp på flaket

Vittnen hade även tidigare under dagen hört en hund skälla, följt av ett skott i det område där flera vittnen senare såg de båda männen. I området hittades senare skottplatsen, släpspår, blod och hår från älgen.

Den man som nu fälls för jaktbrott hävdar att han var på platsen för att koppla hunden som gått in på grannens mark. Han förnekar brottet.

 

Ny rättegång

Domen är en så kallad deldom. Den andra mannen som stod åtalad, en man i 30-årsåldern, kom aldrig på rättegången. Det innebär att rättegången kommer att tas om för att även döma 30-åringen. Han riskerar dessutom vite då han inte inställde sig till en delgiven rättegång.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev