Fint pris för väl utfört hantverk. Ulf Lindroth och fjärde upplagan av Jägarskolan vann Publishingpriset 2020. Foto: Martin Källberg

Nya Jägarskolan vann Publishingpriset

Fjärde upplagan av Jägarskolan vann Publishingpriset 2020 i kategorin Handböcker och läromedel.
– Det är jätteroligt. Jag har jobbat med boken under tre års tid, och det känns förstås riktigt kul att få den här uppskattningen, säger Ulf Lindroth, som skrivit Svenska Jägareförbundets undervisningsbok.

En jury bestående av tolv personer har utsett finalisterna i 46 tävlingskategorier. Tävlingen, som premierar trycksaker, webb och film har som mål att belöna god och tydlig kommunikation och välgjorda produkter. Tävlingen grundades redan 1990, med ett pris som är fristående med ett gott renommé bland branschens företag och organisationer.

Jägarskolan får priset med motiveringen ”För ett innehållsrikt och väl presenterat läromedel – mitt i prick!”

 

Jägarskolan nominerad till Publishingpriset

Ett erkännande

För Ulf Lindroth, välkänd jaktprofil och mångårig medarbetare i Svensk Jakt, är det både ett erkännande och en belöning.

– Jag hade en tanke att boken skulle vara välkomnande, att den skulle förklara varför och hur vi jagar, och att det är okej att jaga. Sen har vi fyllt den med många illustrationer och praktiska tips. Du ska i princip kunna hålla boken i handen när du jagar, säger Ulf Lindroth.

 

Modern lärobok

Tillsammans med flera medarbetare har Ulf Lindroth även sett till att den nya Jägarskolan blivit både innovativ och modern.

– Vi har använt QR-koder och digitala lösningar som länkar till både illustrationer, filmer och ljudfiler. Det är uppskattat i utbildningen, säger Ulf Lindroth.

 

Publishingpriset 2020 i kategorin Handböcker och läromedel gick till ”Jägarskolan – allt du behöver för att ta jägarexamen.”

 

Digitalt jubel

Priset skulle ha firats med en prisutdelning i Stockholm, men den pågående Corona-pandemin stoppade festen. Istället har det blivit ett digitalt firande på distans i bostaden i Norrlands inland.

– Det är väl inte ett Nobelpris, men nog känns det bra, säger Ulf Lindroth.

Ansvarig för produktionen på Svenska Jägareförbundet är Ulf Johansson, som är nationellt samordningsansvarig för Jägareförbundets utbildningar. Bakom den grafiska formen står Anja Sundberg på FRI reklambyrå i Umeå.

Årets samtliga vinnare finner du här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev