Ny utredare av skogsvårdslagen. Foto: Kenneth Johansson

Ny utredare av skogsvårdslagen utsedd

Efter drygt tre månaders stillestånd har regeringen nu utsett en ny utredare som ska se över skogsvårdslagstiftningen. Arbetet ska ledas av juristen Fredrik von Arnold.

Den förra utredaren, lagman Charlotta Riberdahl, fick gå under uppmärksammade former i somras, efter att hon vid ett seminarium under Alemdalsveckan ifrågasatte det privata ägandet av skog, eftersom den är av så stort nationellt intresse. Hon sa också att det inte ingick i hennes uppdrag att utreda den grundlagsskyddade äganderätten och att hon insåg att uttalandet kunde uppfattas som provokativt.

I det sistnämnda hade Riberdahl rätt. Hela Skogssverige exploderade av ilska och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht sparkade några dagar senare sin utredare med orden att regeringen inte längre hade förtroende för henne.

Nu har Bucht hittat en ny utredare, den tidigare lagmannen Fredrik von Arnold. Altinget.se skriver att Sven-Erik Bucht lyfter fram att von Arnold har höga juridiska meriter och att han har lång erfarenhet av utredningsarbete.

– Utredningen är viktig för att bland annat klargöra ansvarsförhållandena vid aktivt skogsbruk. Nu får utredningen en nystart, säger Sven-Erik Bucht i ett uttalande.

Enligt direktiven ska utredningen lämna sitt slutbetänkande i mars 2017. Boghalten med byte av utredare kan möjligtvis innebära att utredningstiden förlängs.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev