Arkivbild: Kenneth Johansson

Ny utbildning med naturen i fokus

Jämtlands Gymnasium Torsta satsar på en ny utbildning som ska svara mot skogsnäringens behov av arbetskraft med kompetens inom miljö- och naturvård.

Det handlar om en treårig gymnasieutbildning till skogs- och miljövårdare som drar igång höstterminen 2017, skriver gymnasieskolan i ett pressmeddelande.

– I dialog med företag och myndigheter inom näringen, bland annat Skogsstyrelsen, Sveaskog, länsstyrelsen och SCA har vi tittat på behov och framtidens kompetensförsörjning, vilket har mynnat ut i en ny Sverigeunik gymnasieutbildning, säger Ulf Moe, skogslärare vid skolan.

Natur- och landskapsvård, fiske- och vattenvård, jakt- och viltvård, naturkunskap och biologi är några av kurserna som ska läsas och ge eleverna god kunskap om de ekologiska och biologiska processerna i skog, mark och vatten. Programmet ska ge möjlighet till eftergymnasiala studier.

Efter avslutad utbildning kan eleverna bland annat arbeta med skötsel av reservat och andra hänsynskrävande biotoper, skogs- och landskapsplanering, fiske- och vattenvård samt jakt- och viltvård, utöver traditionellt skogsbruk.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev