Senast 30 april ska Naturvårdsverket ha förslagen om nya miniminivåer. Foto: Al Parker/Mostphotos

Ny deadline för presentation av miniminivåförslag

I fredags möttes ordförandena för de två samverkansområdena som ska ta fram nya miniminivåer för fördelningen av vargstammen mellan länen i Sverige, men något avslut i frågan nåddes inte.

Omfördelning av miniminivåer för den svenska vargstammen har orsakat problem eftersom det södra rovdjursförvaltningsområdet inte vill ta så stor part av vargstammen som krävs när det mellersta rovdjursförvaltningsområdet vill minska stammen i sitt område. 25 vargar har hamnat mellan stolarna och referensnivån på totalt 300 vargar nås inte.

Förhandlingen har hamnat i ett låst läge och i fredags möttes landshövdingen i Västmanlands län, landshövdingen i Skåne samt en representant från Naturvårdsverket för ett samtal.

– Det var ett bra samtal och jag ser fortfarande positivt på detta, men något ställningstagande gjordes aldrig. Vi diskuterade vilka vägar framåt som finns, säger Carl-Johan Lindström, enhetschef på Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet och den som kallat till mötet.

Enligt Carl-Johan Lindström har en ny begäran till berörda länsstyrelser nu skickats ut och Naturvårdsverket vill ha deras svar om förslag miniminivåer senast den sista april.

Svensk Jakt når på sen eftermiddag Västmanlands landshövding Johan Sterte. Han anser också att mötet var bra men att läget fortfarande är låst.
– Det var ett givande samtal och vi ska nu svara på den begäran vi fått. Hur det kan bli vill jag inte spekulera i, i nuläget, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev