Nu kan du anmäla dig för lottning till höstens ripjakt.

Nu kan du anmäla dig för lottning till höstens ripjakt. Foto: Olle Olsson

Nu öppnar anmälan för lottning till höstens ripjakt i Jämtland

Har du tänkt jaga fågel på statens kvoterade marker i Jämtland i höst? Då kan du från och med i dag anmäla dig till lottning.

De fyra samebyar i Jämtlands län där lottning tillämpas är Tåssåsen, Ruvthen Sijte (Tännäs), Handölsdalen samt Mittådalen. Anmälan om att delta i lottning görs på sajten natureit.se mellan 1 april och 30 april för jaktsäsongen 2018–2019.

Det är viktigt att du följer instruktionerna på sajten. Har du frågor kring regelverket eller annat ska du vända dig till länsstyrelsen i Jämtland.

 

Utländska jägare

Ansökan om ”Närmare anknytning till Sverige” för dig som vill anmäla dig till lottning i de fyra samebyarna i Jämtlands län ska lämnas in senast den 15 april för jaktsäsongen 2018–2019. Länsstyrelsen i Jämtlands län skriver på sin hemsida att ”ansökningar inkomna efter detta datum kommer att behandlas i mån av tid”.

Ansökan för ”Närmare anknytning till Sverige” för dig som inte kommer att delta i lottning i de fyra samebyarna ska lämnas in senast den 15 maj för jaktsäsongen 2018/2019. Även här uppger länsstyrelsen att ansökningar inkomna efter detta datum kommer att behandlas i mån av tid.

 

Förtur för jägare bosatta i Sverige

Precis som förra året ska småviltjakt på statens mark ovan odlingsgränsen samt på renbetesfjäll upplåtas till fast bosatta i Sverige, svenska medborgare samt jägare med närmare anknytning till Sverige – det vill säga äger fastighet, har anställning eller bedriver näringsverksamhet i Sverige.

Småviltjakt på statens mark ovan odlingsgränsen samt på renbetesfjällen upplåts till övriga efter den 15 september.

Jaktpremiären för ripa och skogsfågel är som vanligt den 25 augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev