Naturskyddsföreningen får direkt tillgång till Naturvårdsverkets generaldirektör flera gånger om året.

När Sida inte längre betalar ut bidrag för kommunikation om bistånd i Sverige tappar Naturskyddsföreningens tidskrift Sveriges Natur över en miljon kronor i statligt stöd. Foto: Lars-Henrik Andersson

Naturskyddsföreningens tidning tappar bidrag

När biståndsbudgeten dras ner får det återverkningar på Naturskyddsföreningens tidning Sveriges Natur som blir av med över en miljon kronor i bidrag.

Journalisten rapporterar att anslaget för kommunikation har minskat avsevärt i biståndsbudgeten jämfört med förra året. Från 155 till 20 miljoner kronor. Det innebär att Sida stoppar allt stöd till information och kommunikation om bistånd i Sverige.

Minskad budget

För Naturskyddsföreningens del innebär det att ett statligt stöd på drygt 1,1 miljoner kronor till tidningen Sveriges Natur dras in. Det ska motsvara 13 procent av tidningens budget.
– Diskussioner inleds internt på Naturskyddsföreningen om hur delar av stödet kan täckas upp. Men redan i dag kan jag säga att Sveriges Natur kommer dra ner på det internationella innehållet ordentligt framöver. Utrymmet för frilansinköp med global utblick minskar dramatiskt, säger chefredaktören Erik Halkjaer till Journalisten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev