Riksdagsledamoten Sten Bergheden, Moderaterna, blir partiets huvudansvarige för jakt- och vapenfrågor i riksdagens justitieutskott. Foto: Privat

Moderat med ansvar för jakt- och vapenfrågor

Moderate riksdagsmannen Sten Bergheden får huvudansvaret för jakt- och vapenfrågorna i sin roll som moderat ledamot i justitieutskottet.
– Det känns både hedrande och glädjande, säger Sten Bergheden i en kommentar.

Sten Bergheden med hemvist i Mariestad och Västra Götaland har länge profilerat sig i jakt och vapenfrågor. Nu får han ett större ansvar efter att Moderaterna utsett honom som huvudansvarig för jakt- och vapenfrågorna.

– Jag har nu fått förtroendet att få jobba fullt ut med jakt- och vapenfrågorna i justitieutskottet. Snart ska Sverige implementera det nya omdiskuterade vapendirektivet där regeringen på flera punkter har valt att gå betydligt längre än vad faktiskt direktivet kräver, säger Sten Bergheden.

 

Kritiserar hanteringen

Han är mycket kritisk till regeringens intentioner.

– Vapendirektivet ska inte på något sätt överimplementeras utan Sverige måste göra allt som går för att våra jägare och sportskyttar inte ska drabbas av nya onödiga regelkrångel, säger Sten Bergheden i ett pressmeddelande.

Han pekar på att Sverige har över 600.000 vapenägare.  Det är jägare, sportskyttar och samlare som tränar, tävlar och sköter jakt och viltvård med mycket höga utbildnings- och kunskapskrav.

 

Enklare regler

Sten Bergheden vill arbeta för enklare regler och minskad byråkrati, inte minst när det gäller de långa handläggningstiderna för vapenlicenser.

– Vi kan inte fortsätta att öka kraven och regelkrånglet för landets jägare och sportskyttar, säger Sten Bergheden, och fortsätter:

– Det som ligger närmast i arbetet är att hitta en lösning på implementeringen av EU:s vapendirektiv.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev