Två misstänkt olaga jakter har upptäckts med hjälp av åtelkameror. Foto: Olle Olsson

Misstänkt illegala jakter upptäckta på viltkameror

Två fall av misstänkt illegal jakt upptäcktes under och efter föregående veckoslut i Kalmar län.

Natten mot måndagen upptäckte en man att någon utan tillstånd bedrivit jakt på hans mark norr om Oskarshamn, rapporterar P4 Kalmar.

I mannens viltkamera sågs personer som, enligt polisanmälan, ska ha skjutit både vildsvin och dovhjort och tagit med sig djuren därifrån.

Brottet rubriceras som jaktbrott och jakthäleri. Polisen har inte identifierat några misstänkta än men ska gå igenom kamerabilderna.

Två med vapen

Robert Loeffel, presstalesperson för polisområde Kalmar, Kronoberg, Blekinge och norra Skåne, bekräftar brottsmisstanken:

– Åtelkameran har registrerat två personer, med vapen, som medfört de skjutna djuren, dov och vildsvin, oklart hur många. Händelsen inträffade vid tvåtiden, natten mellan söndag och måndag, säger han.

Förundersökning pågår.

Inget samband

Även i Kalmar kommun finns en anmälan om illegal jakt som upptäckts under den gångna helgen tack vare en viltkamera på en fastighet.

– Viltkameran indikerar med ljud, ägaren ska ha registrerat ett skott och därefter syntes det på kameran att ett vildsvin drogs iväg och transporterades bort i ett fordon. Enligt jaktgrannar var det inget eftersök som pågick och ingen misstänkt finns i dagsläget, säger Robert Loeffel till Svensk Jakt.

Han tror inte att det finns något samband mellan händelserna.

 

Händer det inte ovanligt många jaktolyckor och jaktbrott just i Kalmar län?

– Ofta handlar det om utländska jägare som köper in sig på nattjakter. De har inte alltid koll på mörkersikten och annat, säger Robert Loeffel.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev