50-åringen omhäktades på måndagen vid Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till grovt jaktbrott. Foto: Mostphotos

Misstänkt får stanna i häktet

Den 50-årige man som häktades av Svea hovrätt den 5 november, sitter kvar i häktet men enbart på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till grovt jaktbrott.

50-åringen häktades den 5 november i Svea hovrätt som skäligen misstänkt för förgöring, grovt brott mellan januari 2014 till 9 april 2018 i Norbergs kommun, grovt jaktbrott mellan 1 januari och 1 april 2017 i Surahammars kommun och jakthäleri, grovt brott 22–31 december 2017 i Västmanlands län, samt på sannolika skäl för förberedelse till grovt jaktbrott under tiden januari 2014–27 oktober 2018.

Han häktades först i sin frånvaro men greps på Arlanda under första helgen i november, när han återvände från en utlandsresa.

Han är häktad till den 19 november, misstänkt på sannolika för förberedelse till grovt jaktbrott. Däremot är han inte längre häktad som skäligen misstänkt för grovt jaktbrott, grov förgöring och grovt jakthäleri, dock kvarstår misstankarna mot honom.

Totalt misstänks fem personer för inblandning i den så kallade jakthärvan i Västmanland. Två av dessa har släppts ur häktet, ytterligare två sitter kvar i häktet men omhäktningsförhandling för dem ska hållas i morgon, tisdag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev