Åklagaren tycker sig ha bevis för att de misstänkta personerna skjutit över 20 älgar. Foto: Lars-Henrik Andersson

Misstänks ha skjutit över 20 älgar – tjuvjaktshärva uppe i rätten

Vid ett tillslag mot en gård i Västernorrland 2019 hittade Polisen bland annat modifierade vapen och stora mängder kött. Nu tas fallet med tjuvjaktshärvan i Sollefteå upp i rätten.

Fyra personer är misstänkta för jaktbrott och en av dem för grovt vapenbrott. Det rapporterar SVT Västernorrland. De fyra personerna ska enligt åtalet ha skjutit totalt 24 älgar på annans mark under åren 2018 och 2019. Jakten ska ha skett i mörker med olagligt modifierat vapen. Motordrivna fordon ska också ha använts, vilket Svensk Jakt tidigare rapporterat om. Nu tas målet upp i rätten. Mannen som står huvudåtalad ska ha sålt älgkött för över 160.000 kronor, bland annat till restauranger i södra Sverige.  

– Jag skulle inte vilja äta av det köttet, för det var inte särskilt hygieniska förhållanden i den slaktboden vi hittade, säger åklagare Lo Jonsson till SVT Västernorrland.  

Alla fyra misstänkta nekar till alla anklagelser. En av de misstänkta erkänner medhjälp till jaktbrott eftersom han vid något tillfälle kört en bil.  

Bevisen 

Bevisningen består delvis av modifierade vapen, mörkersikte och termiska kikare. Polisen hittade vid tillslaget 2019 stora mängder älgkött och bilar med egentillverkade takluckor. Uppgifter och bevis har också kunnat hämtas från chattar mellan de misstänkta.  

– Jag anser mig kunna bevisa att de åtalade tillsammans har skjutit 19 älgar 2019 och fem älgar 2018, säger Lo Jonsson till SVT Västernorrland. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev