Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) säger att dagens system är djupt diskriminerande och att en ändring ska ske senast till våren. Foto: Lars-Henrik Andersson

Ministern: ”Djupt diskriminerande”

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht beklagar att förändringen av lagstiftningen dragit ut på tiden. Han håller med om att dagens system är djupt diskriminerande för funktionshindrade jägare och lovar nu en förändring senast till våren.

Som Svensk Jakt skrivit om i flera artiklar behandlas funktionshindrade jägare olika, beroende på i vilket län de bor i. Senaste exemplet är Alexander Eriksson som inte fick dispens för att förflytta sig med sin fyrhjuling under småviltjakten. Dessutom har länsstyrelsen i Västerbotten satt upp en rad villkor som i praktiken omöjliggör annan jakt.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har tidigare lovat åtgärda detta, men ännu har inget hänt.

Så här säger han i dag:

– Det här är en jätteviktig och högt prioriterad fråga som jag har lyft och påtalat att vi måste få en förändring. Jag är den förste att beklaga att det tagit tid men det jobbas mycket intensivt med frågan. Det är en diskrimineringsfråga. Vi räknar med att få till stånd en förändring under våren. Det är inte långt borta. Att inte kunna jaga på grund av att du är rullstolsburen är djupt diskriminerande och så får det inte vara.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev