[cycloneslider id=”slide-24364″]

Medlemmar i fokus på kronobergarnas årsstämma

När Jägareförbundet Kronoberg höll sin årsstämma handlade mycket om medlemsnyttan, vad förbundet gör för jakten och jägarna och vad som behöver göras för att locka fler jägare att bli medlemmar.

I perfekt miljö på Ryssby Naturbruksgymnasium genomförde Jägareförbundet Kronoberg på onsdagskvällen sin årsstämma. Några motioner fanns inte för ombuden att ta ställning till, men det blev ändå diskussioner och frågor om jakt och viltvård.
Förbundsstyrelseledamoten Peter Eriksson slog an tonen redan i sitt inledningsanförande i vilket han gick igenom de stora utmaningar som jakten och jägarna står inför. Det handlar om rovdjur, älg, allmänna uppdraget, kronhjort och en mängd andra frågor.
– Förbundet har nått många framgångar, sa Peter Eriksson men vi är långt ifrån nöjda. Många frågor kräver mer och det dyker ständigt upp nya att arbeta med. För att klara det på ett bra sätt, och kunna sätta tyngd bakom våra argument måste vi vara många, sa Peter Eriksson.

Många möjliga
Han ställde jaktkortslösarna mot medlemsantalet i förbundet och konstaterade att det åtminstone finns 150.000 presumtiva medlemmar där ute.
– Det borde inte vara särskilt svårt att få många av dem att gå med i vår förening. För när det kommer till sin spets är det på Jägareförbundet som jägarna måste förlita sig, sa Peter Eriksson.
Argumenteringen fylldes på av länsföreningens medlemsansvarige Leif Granqvist.
– Om varje krets värvar fem nya medlemmar blir vi 50 till. Det kan inte vara särskilt svårt. Våga fråga era jaktkamrater om de är medlemmar. Berätta om vad förbundet gör för dem, uppmanade han.

Nytt blod
Under mötesordförandens, den tidigare länsföreningsordföranden Dan Larsson, säkra ledning genomfördes sedan stämmoförhandlingarna. Frederik Kjellson omvaldes som ordförande för ytterligare ett år. 
Ungdomssektionen fick nytt blod genom nyval av Oscar Roos och Andreas Andersson med Cristina Haraldsson som uppbackning. För Uppvidinge jaktvårdskrets tog Evert Frisk plats i styrelsen och för Alvestakretsen nyvaldes Kent Karlsson.
Priser och utmärkelser delades ut av Frederik Kjellson. Vilka mottagarna var går att se i bildspelet här ovan.

Nyttiga elever
Cristina Haraldsson berättade om naturbruksgymnasiets olika utbildningar, och när hon berättade om Skolverkets planer för att avskaffa jakt- och viltvårdsutbildningen och vilka argument man har för det hördes ett ogillande muller i lokalen. 
– Det känns som man är ute efter att lägga ner hela landsbygden. Våra elever får jobb, startar eget eller går vidare till högre studier. De ligger inte någon till last, utan blir tvärt om till nytta för samhället, sa Cristina Haraldsson.
Efter att skolans kökschef och restauranglärare Johan Granlund gett jägarna många goda råd om bättre kötthantering avslutade Frederik Kjellson stämman med att prata om framtidsfrågorna.
Eftersom att han efter förra stämman fått kritik för att vara för snabb, lade han nu in gott om tid för frågor och synpunkter från ombuden. Då lyftes viltvårdsområdenas roll, vikten av viltrapportering, eftersöksjägarnas arbete längs vägarna och behovet av skytteträning, bland annat.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev