Mikael Samuelsson, nuvarande länsordförande i Jägareförbundet Norrbotten, föreslås bli ny ledamot i Svenska Jägareförbundets styrelse. Foto: Lars Nilsson

Länsordförande föreslås ta plats i förbundsstyrelsen

Mikael Samuelsson, länsordförande i Jägareförbundet Norrbotten, är valberedningens förstaval som ersättare för Torbjörn Lövbom i Svenska Jägareförbundets styrelse.
– Efter en rad externa rekryteringar finns det ett önskemål om att rekrytera inom de egna leden, säger valberedningens ordförande Lars Ingelmark.

Torbjörn Lövbom har meddelat valberedningen att han inte är tillgänglig för omval, som Svensk Jakt kunde berätta under måndagen. Det har varit känt under en längre tid, men att hitta en ersättare för Torbjörn Lövbom är inte helt enkelt.

– Torbjörn har i många avseenden gjort ett fantastiskt jobb i styrelsen, och målet är inte att försöka hitta en kopia. Vi har pratat med alla och fått en bild av vad styrelsen behöver, säger Lars Ingelmark.

Efter de senaste årens externa rekryteringar av Monica Stridsman, Rickard Axdorff och Henry Sténson har det inom förbundet funnits tydliga signaler att det nu är dags att hitta nästa styrelsemedlem i de egna leden.

 

Ser du det som en kritik mot tidigare rekryteringar?

– Nej, men det måste finnas en balans mellan så att säga långväga och interna rekryteringar, säger Lars Ingelmark.

Valberedningens förslag som ny styrelseledamot är Mikael Samuelsson, yrkesmilitär och nuvarande länsordförande i jägareförbundet Norrbotten.

– Han är van att leda och styra, men det viktigaste med Mikael är hans analytiska och strategiska förmåga. Vad hans uppgift i styrelsen blir återstår att se, säger Lars Ingelmark.

Torbjörn Lövbom har främst ägnat sig åt rovdjursfrågorna, men Mikael Samuelssons uppgift i styrelsen ligger enligt Lars Ingelmark inte på valberedningen.

– Nu föreslår vi en person som har goda kunskaper om förbundet och jakten och som redan har ett stort förtroende bland medlemmar och övriga ledamöter i förbundsstyrelsen. Sen är det upp till styrelsen att formera sig, säger Lars Ingelmark.

 

Van att kriga

Mikael Samuelsson är idag major vid arméns jägarbataljon i Arvidsjaur. Han har under ett antal år lett Jägareförbundet Norrbotten och kommer att sakna den direkta kontakten med medlemmarna.

– Det har varit väldigt roliga år, men jag hade redan bestämt mig för att sluta som länsordförande när den här frågan kom, säger Mikael Samuelsson.

I förbundsstyrelsen hoppas han på ett fortsatt fokus på medlemsfrågor, jaktens framtid och jaktens roll i samhället.

– Jag brinner för löshundsjakten, och att vi i framtiden ska ha möjlighet att jaga. Vi behöver också bli fler i förbundet och stå upp för jakten i den allmänna debatten. Det är strategiskt viktiga frågor, säger Mikael Samuelsson.

Han ser fram emot ett nytt uppdrag i en delvis ny miljö.

– Det ska bli intressant och roligt, säger Mikael Samuelsson.

På övriga poster i förbundsstyrelsen har valberedningen föreslagit omval.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev