58 ombud på Jägareförbundet Västerbottens årsstämma i Lycksele 230401. Det var ombud från alla 20 av Västerbottens jaktvårdskretsar. Foto: Anja Kjellsson

Lägsta möjliga älgstam och fjälljakt – heta frågor på länsstämman i Västerbotten

När Jägareförbundet Västerbotten den 1 april arrangerade årsstämma stod två heta frågor på agendan, fjälljakten och älgförvaltning. Årsstämman enades också om ett uttalande.

Uttalandet, som är signerat av Calle Franklin, ordförande i Jägareförbundet Västerbotten, återges nedan:

 

”Nu ser vi äntligen ljuset efter pandemins spår, vi kan återigen träffas fysiskt och genomföra våra uppskattade utemässor som är mycket uppskattade och en bra plats för rekrytering av nya medlemmar.

Fjälljakten

Två viktiga områden som vi har jobbat med under året och som vi också fortsättningsvis måste ge stort fokus är Renmarkskommitténs betänkande avseende ansvaret för vår framtida fjälljakt. Det är av stor vikt att vi verkar för att Staten även fortsättningsvis har huvudmannaskapet, inte minst för att minimera risken för ökade motsättningar.

Älgförvaltningen

Älgförvaltningen är ett annat område som vi måste bevaka. Särskilt då vi nu kan konstatera att älgstammen nått den lägstanivå som vi som jägareförbund kan acceptera. Här är det viktigt att vi som representerar förbundet i olika samrådsgrupper fortsätter att verka för en livskraftig älgstam av hög kvalitet.

Stort tack

Länsföreningens styrelse vill framföra ett stort tack till alla som bidragit till föreningens verksamhet i olika avseenden – jaktvårdskretsarna och regionens personal. Ett tack också till våra samarbetspartners inom olika verksamhetsområden.”

 

Calle Franklin
Ordförande Jägareförbundet Västerbotten

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev