Publicerad 9 maj 2019 - 16:25

I Europaparlamentet röstade Socialdemokraterna för EU:s nya vapendirektiv. Kristdemokraten Kjell-Arne Ottosson misstänker att det kan vara orsaken till att regeringens proposition till riksdagen dröjer. Foto: Fred Marvaux

KD misstänker att EU-valet försenar vapendirektiv

Väntar regeringen med att lägga en proposition om vapendirektivet till riksdagen på grund av det kommande EU-valet? Det misstänker kristdemokraten Kjell-Arne Ottosson som i en särskild fråga till inrikesministern undrar var förslaget som skulle lagts för en månad sedan har tagit vägen.

Svenskjakt.se berättade i slutet av april att regeringens proposition om hur EU:s vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning dröjer. Regeringskansliet förklarade det med att förslaget fortfarande bearbetas, även om ändringarna jämfört med det som framkom i lagrådsremissen inte är särskilt omfattande.

 

Vill ha svar

Kjell-Arne Ottosson, (KD).

Nu lyfter Kjell-Arne Ottosson (KD) i en skriftlig fråga till inrikesminister Mikael Damberg (S) förseningen i riksdagen. I den skriver han att propositionen skulle lämnats till riksdagen den 9 april, men den har utan förklaring försenats en månad vid det här laget.

Ottosson skriver att Kristdemokraterna röstade mot direktivet i Europaparlamentet, eftersom man inte ser någon vinst med att svenska vapenägare ska drabbas av hårdare restriktioner.

 

Viktigt val

– Men bland annat på grund av Socialdemokraternas stöd ska det nu implementeras. Snart är det val till Europaparlamentet. Det är svårt att inte misstänka att propositionen hålls tillbaka eftersom S inte vill möta väljarna i en valrörelse med sveket mot jägare och sportskyttar i bagaget. När kommer ni att lämna över propositionen till riksdagen, frågar Kjell-Arne Ottosson.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram