Marie Stegard Lind är ny ordförande för föreningen Jaktkritikerna. Hon arbetar även som föredragande jurist på Kammarrätten i Stockholm. Foto: Mostphotos

Jurist vid kammarrätten ny ordförande för Jaktkritikerna

Marie Stegard Lind är ny ordförande för föreningen Jaktkritikerna. Hon arbetar som föredragande jurist på Kammarrätten i Stockholm, något Marie Stegard Lind ser som en fördel när det kommer till att formulera sig vid överklagan om jaktbeslut.

Jaktkritikerna är en politiskt obunden ideell förening som säger sig föra de vilda djurens talan. Föreningen har gjort sig mest känd hos allmänheten då de överklagar många beslut om jakt på stora rovdjur.
– Vi lägger ned mycket tid på att överklaga jaktbeslut som vi tycker är fel. Jag har lättare för att kunna läsa och förstå vad som kommer från domstolarna, särskilt vad som är värt att lägga tid och resurser på för oss som förening, säger Marie Stegard Lind till tidningen Syre.

Inget jäv

Hon ser det inte som ett problem att hon som engagerad i en antijakt-förening skulle kunna hamna i en jävsituation genom sitt arbete.
– Nej, inte alls. Då skulle jag bara jäva ut mig. Dessutom hamnar inga jaktmål här hos oss i Stockholm. Av någon anledning har det bestämts att alla sådana mål i hela Sverige ska avgöras av förvaltningsrätten i Luleå, säger Marie Stegard Lind.

Gifta med jägare

Däremot ser hon ett problem med att jägare, eller personer som är gifta med jägare, arbetar med jakt på länsstyrelserna eller i kommunerna.
– Där resonerar man att det är bra att jägare är med och bestämmer eftersom det är de som har störst kunskap, säger Marie Stegard Lind till tidningen.

Tidigare aktiv i Miljöpartiet

Förutom ordförandeskapet i Jaktkritikerna är Marie Stegard Lind även styrelseledamot för Rovdjursföreningen. Tidigare var hon även aktiv som fritidspolitiker i Miljöpartiet.
Marie Stegard Lind bor och är även uppvuxen i Stockholmsförorten Täby. Nu kämpar hon för att stoppa jakten på rovdjur.
– Det finns många viktiga miljöfrågor att engagera sig i men många är komplicerade och svåra att påverka. Att vilja stoppa jakten på rovdjur är så enkelt. Det är bara att sluta jaga, säger hon till tidningen Syre.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev