Publicerad 30 oktober 2017 - 08:31

Foto i hägn: Olle Olsson

Jägarnas riksförbund överklagar vargjakten

Vargtilldelningen för den kommande licensjakten är för snål. Det anser Jägarnas riksförbund som därför överklagar länsstyrelsernas beslut.

I Värmland vill Jägarnas riksförbund att 63 vargar fälls, istället för de 6 som tilldelats av länsstyrelselsen. Men länsförbundet tror dock inte att deras överklagan kommer att vinna gehör.

– Det är en markering mot myndigheter, jag tror inte vi kommer att få godkänt i rätten men det är en markering mot politiker att de måste ta tag i det här problemet, säger Kjell Emilsson, ordförande Jägarnas riksförbund i Värmland, till Sveriges radio.

I Gävleborg överklagar också Jägarnas riksförbund vargtilldelningen. Här vill organisationen att 17 vargar fälls istället för de 2 som tilldelats av länsstyrelsen. Fler berörda distrikt av Jägarnas riksförbund väntas även de komma in med länsvisa överklaganden.

 

Jägareförbundet Örebro överklagar

Sedan tidigare har Jägareförbundet i Örebro län valt att överklagan vargtilldelningen. Länsföreningen anser att beslutet bör inriktas på att hela Kindlareviret ska tömmas och omfattningen därmed ska vara sex vargar med tilläggsbeslut om ytterligare tilldelning om det under jakten visar sig att reviret har fler än sex vargar.

 

Ingen överklagan från Västmanland

Jägareförbundet Västmanland väljer däremot att inte överklaga länets tilldelning om sex vargar, detta enligt ett mejlsvar från länsföreningens ordförande Emil Stolpe-Nordin. Emil Stolpe-Nordin svarar dock inte på Svensk Jakts fråga om hur länsföreningen resonerat när de kommit fram till sitt ställningstagande.

Hur Jägareförbundets länsföreningar i Gävleborg, Dalarna och Värmland kommer att hantera licensjaktsbesluten på varg är i dagsläget ännu oklart.

Skribent

Olle Olsson

olle.olsson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram