Jägarna har en stor vilja att hjälpa de lantbrukare som drabbats av vildsvinsskador. Hittills är det drygt 30 jägare per drabbad lantbrukare som anmält sig till Vildsvinshjälp.nu. Foto: Mari Ermeland

Jägarna ställer upp för drabbade lantbrukare

Jägarna vill hjälpa lantbrukarna vid vildsvinsskador. För varje lantbrukare som anmält sig till Vildsvinshjälp.nu finns det drygt 30 jägare som ställer upp och hjälper till.

Diskussionerna och försöken för att minska vildsvinsskadorna på grödor har varit många. I slutet av april drog därför Jägareförbundet igång Vildsvinshjälp – ett försök att hitta en fungerande praktisk lösning för att minska skadorna.

 

30-tal lantbrukare

Vildsvinshjälp.nu är tänkt som en hjälpande hand till lantbrukare. Men i dagsläget är det bara ett 30-tal lantbrukare som bett om jägarnas hjälp via Vildsvinshjälp.

Att jägarna vill hjälpa de lantbrukare som drabbats av vildsvinsskador råder det ingen som helst tvekan om. Redan nu har ungefär 1.000 jägare ställt sig till förfogande i Vildsvinshjälp!

Magnus Rydholm.

– Jag känner en väldigt stor stolthet och tacksamhet att så många engagerade jägare ställer upp och vill hjälpa till, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet.

 

Ska vara gratis

Tanken med Vildsvinshjälp är att de lantbrukare som inte själva klarar av att vakta åkrar med grödor som vildsvinen bökar upp ska kunna vända sig till Jägareförbundet för att få hjälp.

Lantbrukaren behöver bara gå in och fylla i ett formulär på hemsidan vildsvinshjalp.nu. Därefter ordnar förbundet att han kommer i kontakt med en jägare som kan hjälpa till.

Vildsvinshjälp ska vara gratis, varken lantbrukaren eller jägarna ska betala något.

Eftersom det är Jägareförbundet som håller i projektet krävs också att de jägare som deltar i Vildsvinshjälp är medlemmar i förbundet.

 

Läs mer och anmäl dig till Vildsvinshjälp.nu

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev