Vargjaktens framtid avgörs i dagarna av Högsta förvaltningsdomstolen. Foto i hägn: Olle Olsson

”Jägarkåren i spänd väntan”

– Svenska Jägareförbundet och landets jägarkår befinner sig för stunden i spänd väntan, säger förbundets generalsekreterare Bo Sköld i ett uttalande om domstolsprocesserna kring vargjakten.

Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld är försiktigt positiv till Naturvårdsverkets förslag, men höjer lite varningsflagg för frågan om hur den nya viltstrategin ska finansieras. Foto: Madeleine Lewander

Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld. Foto: Madeleine Lewander

– Vi inväntar beslutet från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD), på en överklagan från Länsstyrelsen i Värmland gällande vargjakten 2016. Utfallet kan få långtgående konsekvenser för förvaltningen av våra stora rovdjur. Enligt uppgift har en föredragning av domarna skett i HFD och beslut kan komma när som helst, säger Bo Sköld.

Jägareförbundet har under hösten arbetat för att bli en part i HFD-avgörandet, men inte fått något positivt besked. Det innebär att de organisationer som vill stoppa licensjakten har kunnat yttra sig och skicka in kompletterande inlagor.
– Den sida som vill ha licensjakt har inte fått samma möjlighet. Vi anser att detta är märkligt i såväl juridiskt som demokratiskt perspektiv, säger Bo Sköld.

 

Hela uttalandet kan läsas här.

 

 

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev