Nu går WWF och Svenska Jägareförbundet ut i ett gemensamt upprop för att minska problemen med hat i rovdjursdebatten. Foto: Lodjur (i hägn) Kristoffer Pettersson, Kevin E Brine/Mostphotos

Jägareförbundet och WWF gör gemensam sak i kampen mot hatet

Svenska Jägareförbundet och WWF står emellanåt långt ifrån varandra i rovdjursdebatten, men när det kommer till det hätska tonläget gör de nu gemensam sak och uppmanar till sans bland sina medlemmar.

I en debattartikel publicerad på Aftonbladet manar de två organisationerna till lugn. Rovdjursdebatten har rasat hårt genom åren och på sociala medier går privatpersoner över gränsen.

Svenska Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné är en av dem som drabbats av hatet och i Svensk Jakt har han berättat hur det är att leva med både dödshot och oannonserade hembesök från aktivister.

Samarbete

I debattartikeln, som är signerad av förbundets tillförordnade generalsekreterare Åke Granström och Världsnaturfondens generalsekreterare Gustaf Lind, skriver de att problemen måste minska. De vill nu samarbeta och involvera andra intresseorganisationer och myndigheter.

Som företrädare för Världsnaturfonden WWF och Svenska jägareförbundet ser vi med oro på eskaleringen av hot och trakasserier mot anställda som jobbar med myndighetsutövning eller är engagerade i intresseorganisationer som jobbar med rovdjursfrågan”, skriver de och fortsätter:

Vi tror att en ökad tydlighet i förvaltningen är en viktig beståndsdel för att kunna minska polariseringen i frågan och därmed även hot och trakasserier.

Myndigheter och intresseorganisationer behöver samverka för att snabbt hitta lösningar och vägar framåt i detta arbete. WWF och Svenska jägareförbundet vill ha en öppen, bra och respektfull diskussion kring förvaltningen av de stora rovdjuren – där det är okej att tycka olika.”

Debattartikeln kan läsas i sin helhet här>>

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev