Svenska Jägareförbundet beslutade vid en extra årsstämma om oförändrade medlemsavgifter. Foto: Jan Henricson

Jägareförbundet höjer inte medlemsavgiften

Svenska Jägareförbundet beslutade vid en extra årsstämma på tisdagskvällen om oförändrade medlemsavgifter för kommande medlemsår, 2021–2022.

Det torde ha varit en av de allra kortaste extra årsstämmorna i Svenska Jägareförbundets historia som avhölls i digitalt format på tisdagskvällen.

En enda punkt fanns på dagordningen: förbundsstyrelsens förslag om att upphäva det tidigare stämmobeslutet om att höja medlemsavgiften kommande medlemsår.

 

Repris från 2020

På Jägareförbundets årsstämma 2019 beslutades att höja medlemsavgiften för ordinarie medlemmar med och utan Svensk Jakt. Ungdomsavgiften behölls oförändrad.

När pandemin slog till våren 2020 hölls en extra årsstämma då förbundet beslutade att skjuta på höjningen av medlemsavgiften i ett år.

Med anledning av att pandemiläget inte förbättrats i någon särskild utsträckning sedan förra året, kallade förbundsstyrelsen till en extra årsstämma även våren 2021.

Extra årsstämma för oförändrad medlemsavgift

Förbundsstyrelsens förslag, att upphäva beslutet från 2020 om att höja medlemsavgifterna under kommande medlemsår, 1 juli 2021–30 juni 2022, vann enhälligt bifall från de 48 ledamöter som närvarade vid den digitala extrastämman.

Torbjörn Larsson.

– När vi idag fortfarande ser stora effekter av Covid-19, att smittspridningen inte klingat av och vaccineringarna inte är genomförda ansåg förbundsstyrelsen att vi borde skjuta fram beslutet ytterligare ett år. Att staten aviserat en höjning av jaktkortsavgiften med 100 kronor har naturligtvis också haft en viss betydelse, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson på förbundets hemsida.

– Jag är glad och stolt över att Svenska Jägareförbundet – trots behov av en höjning av medlemsavgiften, väljer att behålla nuvarande avgift i ytterligare ett år. Vi får prioritera hårdare och vara ännu försiktigare med de medel vi har, säger Torbjörn Larsson.

 

Oförändrade medlemsavgifter

Jägareförbundet bibehåller således sina medlemsavgifter oförändrade under det kommande året (2021–2022), enligt nedan:

Ordinarie medlemskap inklusive Svensk Jakt (inkl. lokalorganisationer): 600 kronor

Övriga medlemskategorier, inklusive ungdom (upp till 25 år): 300 kronor

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev