Foto: Ingemar Pettersson

Jägareförbundet Dalarna anordnar vildsvinshelg

För att öka intresset för vildsvinsjakt, minska skador i lantbrukares gröda samt öka intresset för viltkött i det offentliga köket kommer Jägareförbundet Dalarna, LRF Dalarna och Offentlig Gastronomi Dalarna att genomföra en vildsvinshelg den 18–20 augusti.

Helgen är en del av projektet ”Vildsvin – en möjlighet” som Svenska Jägareförbundet driver tillsammans med Jägareförbundet Dalarna och LRF Dalarna. Projektet finansieras av Europeiska jordbruksfonden och beviljades av Länsstyrelsen Dalarna.

– Genom projektet vill vi se en ökad samverkan lokalt kring vildsvinsfrågan. Vildsvin kan vara en stor tillgång både jaktligt och livsmedelsmässigt, men då måste vi förvalta dem på rätt sätt, säger Ulf Berg, ordförande Jägareförbundet Dalarna, i ett pressmeddelande från förbundet.

Kan hjälpa lantbrukare

– Under helgen gör vi en gemensam insats och hoppas att många jägare går ut för att jaga vildsvin. Helgen är ett sätt att väcka intresse för denna spännande och intressanta jakt samtidigt som vi visar hur vi kan hjälpa lantbrukare vid problem med vildsvin i grödorna, berättar projektledare Helena Tysk från Jägareförbundet Dalarna, i länsföreningens pressmeddelande.

Offentliga köket

Köttet från helgen kommer att göras tillgängligt för det offentliga köket i Avesta kommun och serveras i skolor och ålderdomshem. Samtidigt kommer kostpersonal och elever få information om vilt och viltkött.

Utbildningskväll den 15 augusti

Den 15:e augusti kl 18.30 kommer Jägareförbundet Dalarna att genomföra en utbildning i vildsvinsförvaltning inför den kommande helgen.

Kvällen är öppen för alla intresserade, såväl lantbrukare som jägare. En förhoppning med projektet är att stärka samverkan mellan lantbrukare och jägare.

Varmt välkomna att närvara både vid utbildningskvällen den 15:e augusti och vildsvinshelgen 18–20 augusti.

För mer information kontakta:
Helena Tysk, 070-765 78 90, helena@tyskgard.se
Hanne Kringstad, jaktvårdskonsulent Dalarna, 010-584 75 83, hanne.kringstad@jagareforbundet.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev