Skyttar tränade på skyttet inför vargjakten som börjar på tisdag. Foto: Jonas Eriksson

Jägare i Värmland tränade på skyttet inför vargjakten som börjar på tisdag. Foto: Jonas Eriksson

Jägare tränade skyttet inför vargjakten

Vargjakten börjar den 2 januari. Några dagar före årsskiftet arrangerade jaktvårdskretsarna i Hagfors och Torsby skytteträning för vargjägarna i samarbete med Studiefrämjandet Värmland.

Hagfors jaktvårdskrets lånade Tönnets skjutbana för träningsskyttet. Niclas Kilhage, skytteinstruktör inom sektionen jakt och hund i Studiefrämjandet Värmland, kom med nytt skyttematerial för dagens skjutning.

Jägarna kom i en jämn ström under hela dagen och Niclas Kilhage var nöjd med uppslutningen och prestationerna under dagen.

– Jag kunde inte ha tillbringat lördagen på ett bättre sätt. Varje timme som läggs på skjutbanan leder till bättre skytte i under jakten, säger Niclas Kilhage.

 

Medvetna förberedelser

Alla tyckte att det var intressant att se hur skotten uppförde sig när grenar hade placerats före målfiguren. Man kunde se hur kulorna hade ändrat riktning och börjat rotera redan på en kortare sträcka innan målfiguren.

Det hade också placerats ut olika vippmål som styrdes elektriskt. Skyttarna överraskades under skjutningen och detta var också en uppskattad nyhet och erfarenhet för dem som kom till Tönnets skjutbana.

 

Kaffe och samtal

Efter skyttet hade Hagfors jaktvårdskrets representanter nykokt kaffe och fika att bjuda på alla som besökte skyttebanan. Det givna ämnet för samtalen var vargjakten i Vimyrenreviret som börjar på tisdag.

 

Jonas Eriksson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev