Jägarna Dan Marklund och Elisabeth Lestander blev nyligen utsedda till Årets arjeplogare för sina insatser med att bland annat sprida information om CWD. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägare belönade för sina insatser

Premium

Elisabeth Lestander och Dan Marklund fick i måndags ta emot pris som Årets arjeplogare 2019. Detta för arbetet med att bland annat sprida information till jägare om avmagringssjukan, CWD, hos älg.

Det var i samband med kommunfullmäktiges möte i Arjeplog som de båda jägarna fick ta emot priset. Elisabeth Lestander är ordförande för Jägareförbundet Arjeplog och Dan Marklund är ledamot i styrelsen och även eftersöksjägare.

 

Oförtröttliga arbete

Motiveringen till priset Årets arjeplogare löd: ”För upptäckten av CWD (avmagringssjuka) på älg i kommunen och deras oförtröttliga arbete med spridande av information till jägare. De har även arbetat framgångsrikt med övervakning av CWD-spridning genom att distribuera och samla in prover från älgar. En god insats för älgjakten som är ett stort fritidsintresse i Arjeplog kommun”

 

Jägarna gjorde jobbet

– Den här utmärkelsen känns väldigt positiv men framför allt så är det ju ni jägare i Arjeplog som gjorde det stora jobbet genom att låta er utbildas, ta prover och var med oss hela vägen, skriver Elisabeth Lestander i ett inlägg på Jägareförbundet Arjeplogs facebook-sida.
Hon menar att det är tack vare jägarna i Arjeplog som SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, fick in så många fler prover än man räknade med för 2019, och därför behövdes ingen provtagning under 2020.
– Så tusen tack alla jägare och tack för utmärkelsen Arjeplogs kommun, vi känner oss hedrade, meddelar Elisabeth via facebookinlägget.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev