Den inställda älgjakten för 49 jaktlag i Västra Götaland blir ett fall för Förvaltningsrätten i Göteborg.  Foto: Jan Henricson

Inställd älgjakt avgörs i Förvaltningsrätten

Den inställda älgjakten för 49 licensområden i Västra Götaland blir en fråga för Förvaltningsrätten i Göteborg. Ett femtiotal överklaganden gör bland annat gällande att länsstyrelsen inte har rätt att fatta beslut i frågan.

Bakgrunden är att de aktuella områdena inte har rapporterat förra årets älgjakt till länsstyrelsen i Västra Götaland. Där har man tröttnat på att många jaktlag återkommande struntar i att rapportera eller rapporterar väldigt sent.

 

Jägare vädjar till länsstyrelsen för att få jaga älg

 

Därför valde länsstyrelsen att sätta hårt mot hårt. Utan rapport blir det ingen ny tilldelning, och med det inställd jakt för 49 jaktlag.

Totalt handlar det om 53 vuxna älgar och 80 kalvar som inte fördelas.

 

Avgörs i domstol

Nu får förvaltningsrätten avgöra frågan. Enligt Jaktjournalen kommer ärendet inte att vara färdigbehandlat innan älgjakten.

– Vi tar det så snabbt det bara går, men det kommer att krävas ett antal veckor. Det är bara att beklaga att vi inte hinner bli klara till starten för älgjakten, svarar Peter Islander, chefsrådman på Förvaltningsrätten i Göteborg till Jaktjournalen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev