Genom att lyssna i ett par bra hörlurar hörde åklagaren vad som sades vid den hemliga telefonavlyssningen, vilket polisen misslyckats med. Foto: Vladimir Gladcov/Mostphotos

Inrikesministern får fråga om hörlurar

Polisens hörlursflopp i Västmanlandsfallet når nu riksdagen i en skriftlig fråga.

Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) frågar inrikesminister Mikael Damberg (S) om vilka åtgärder han avser att vidta för att den tekniska utrustningen hos polisen ska förbättras.

Bättre hörlurar tips till polisen

I sin skriftliga fråga till Damberg skriver Lars Beckman: ”I ett uppmärksammat jaktmål har polisen haft en så undermålig teknisk utrustning att en person har suttit häktat i över en månad på grund av att polisens hörlurar inte har fungerat tillräckligt väl. När åklagaren i samma mål använde sina privata hörlurar var det uppenbart att det som polisen hade markerat som ohörbart i en telefonavlyssning i själva verket var fullt hörbart. Det är självklart djupt oacceptabelt att en person sitter häktad i över en månad på grund av undermålig teknisk utrustning hos den svenska polisen.”

Stopp igen i Hedin-fallet

Lars Beckman vill få svar på vilka åtgärder statsrådet avser att vidta för att den tekniska utrustningen hos polisen ska förbättras.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev