Måndag den 19 augusti fotograferades vargen då den gick fem meter från fyra vuxna människor. Foto: Privat

Inga gummikulor avlossade mot oskygg varg

Den oskygga vargen i Edsbyn fortsätter att vara just oskygg. Men länsstyrelsen har ännu inte kunnat avlossa några gummikulor i syfte att försöka skrämma djuret.

Vargen har under en längre tid regelbundet varit inne på gårdar i Edsbyn och i byarna runt omkring. Vargen tycks inte vara rädd för människor och det finns otaliga uppgifter om att den varit så nära som fem till tio meter från människor.

För knappt två veckor sedan började rapporterna dugga ännu tätare än tidigare. Vargen gick, på dagtid, bland annat förbi barn vid förskolan Sparven i Edsbyn, den var mindre än tio meter ifrån flera olika personer och en kvinna hade stora problem att skrämma bort den oskygga vargen, till sist filmade hon händelsen och filmen har tidigare publicerats på Svenskjakt.se.

 

Skjuta gummikulor

För en vecka sedan beslutade länsstyrelsen i Gävleborg därför att personal från myndigheten ska försöka skrämma vargen genom att skjuta gummikulor mot den. Men än så länge har det inte avlossats några gummiprojektiler.

– De senaste dagarna har länsstyrelsen fått in flera rapporter om vargen men när jag åkt dit har den redan försvunnit. Man ska ha tur att få syn på vargen även om den är oskygg, säger Sone Persson, naturbevakare för länsstyrelsen.

 

Filmade igen

Den senaste rapporten till länsstyrelsen om vargen kom från i morse, (tisdag.)

– Då var vargen på gården hos den kvinna som filmade den för tio dagar sedan. Tydligen ska hon återigen ha filmat vargen och den här gången ska den ha varit drygt tio meter ifrån henne, säger Sone Persson.

 

Filmen togs fredag 16 augusti. Nu har vargen återigen filmats av samma kvinna på samma gård. Foto: Privat 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev