Företagsledaren Karl Hedin och hans försvarare har haft ett antal dagar på sig för att sätta sig in i den omfattande förundersökningen. Foto: Jan Henricson

Hedins advokat: Inget nytt i förundersökningen

Premium

Enligt Karl Hedins advokat Sven Severin framkommer inget nytt i förundersökningen om olaga jakt på varg samt förgöring, som försvaret har möjlighet att lämna synpunkter på innan åklagaren beslutar om åtal ska väckas.

Företagsledaren Karl Hedin och hans försvarare har haft ett antal dagar på sig för att sätta sig in i den omfattande förundersökningen på 1.300 sidor. Enligt advokat Sven Severin framkommer i den inget som stärker misstankarna mot hans klient, gällande att han jagat varg samt förmedlat gift med syfte att döda varg.

Sven Severin.

– Utan att gå in på några detaljer kan jag säga att det inte finns något i förundersökningen som inte är känt och rapporterat i media sedan tidigare. Innehållet är som vi förväntat oss och vi är fortfarande lika förundrade över att åklagaren kan driva detta vidare, säger Sven Severin till Svensk Jakt.

 

Kritisk advokat

Enligt Sven Severin är en stor del av förundersökningen och misstankarna mot Karl Hedin uppbyggda kring hans starka uppfattning om vargförvaltningen i landet. Något Severin är mycket kritisk mot och han säger syrligt:

– Såvitt jag vet har vi både åsiktsfrihet och yttrandefrihet i det här landet. Det verkar också samtliga partier i riksdagen vara överens om.

Försvaret har fram till den 6 juli att komma in med en erinran mot förundersökningen. Det kan handla om att man vill ha ytterligare någon detalj utredd, att fler vittnen ska höras, till exempel.

– Jag bedömer att vi inte har behov av något sådant, men vi har också möjlighet att kommentera bevisläget, säger Sven Severin.

Och i det fallet är det som tidigare. Severin anser inte att åtal ska väckas.

– Vi anser inte att åklagaren på objektiva grunder kan förvänta sig en fällande dom. Läsningen av förundersökningen har stärkt den uppfattningen. Det är något vi ska framföra till åklagaren, sedan får vi se vilken verkan det kan ha.

 

Gå igenom slasken

Före den 6 juli ska Sven Severin också gå igenom den så kallade slasken, där information som inte anses tillföra utredningen något hamnar.

– Enligt uppgift ska slasken vara dubbelt så stor som förundersökningen. Och den måste jag gå igenom hos polisen eftersom den inte skickas till försvaret.

Miljöåklagare Lars Magnusson har tidigare sagt till Svensk Jakt att han räknar med att väcka åtal mot Karl Hedin och övriga misstänkta i det så kallade Västmanlandsfallet i augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev