Mordvapnet, ett hagelgevär av märket Zamacola Hermanos, var registrerat på en polisman. Foto: Ur Polisens förundersökning

Hagelbössa använd vid mord – tillhörde polisman

Polismannens hagelbössa användes vid ett mord i Malmö. Han hade inte anmält vapnet stulet, rapporterar Sydsvenskan bakom betalvägg.

Dödsskjutningen av en 25-årig man ägde rum på ett förortstorg i Malmö den 10 mars 2020. Sydsvenskan rapporterar att två unga män i dag har åtalats för brottet.

Offret sköts av båda gärningsmännen, dels med pistol, dels med ett avsågat hagelgevär, som polisen beslagtog efter mordet.

Vapnet ska enligt tidningen ha köpts illegalt för 10.000 kronor några veckor före mordet. Den ena åtalade förkortade själv hagelbössan för att den skulle vara lättare att gömma och förvara.

Utredarnas slagningar på vapnet visade att det var registrerat på en av deras kollegor, som dock inte anmält det stulet.

 

Åter i tjänst

Polismannen anhölls och blev delgiven misstanke om grovt vapenbrott. Men chefsåklagare Martin Tidén på polisens avdelning för särskilda utredningar begärde honom aldrig häktad, även om han fortfarande är misstänkt för vapenbrott mot sitt nekande. Han är dessutom åter i tjänst.

– Vi ska hålla något förhör och ska sedan reda ut vad som hänt. Sedan får vi se om det föreligger bevisning som räcker för fällande dom. Och då väcker jag åtal, säger Martin Tidén till Sydsvenskan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev