Just nu: Stor polisinsats för att gripa fyra män misstänkta för grovt jaktbrott i Dalarna i mars i år. Foto: Mostphotos

Fyra män misstänkta för grovt jaktbrott ska gripas

Flera polispatruller och regionala insatsstyrkan genomför just nu en stor polisinsats nära Rättvik i Dalarna. Fyra män misstänkta för att ha skjutit en varg på sjön Amungens is i mars i år ska gripas.

TEXTEN HAR UPPDATERATS.

Enligt uppgifter i Dalarnas Tidning har männen i åldrarna 20-35 år anhållits i sin frånvaro misstänkta för grovt jaktbrott. Polisinsatsen inleddes på tisdagsmorgonen.

– Utredningsarbetet har lett till att åklagare fattat beslut att anhålla fyra personer i sin frånvaro. Dessa personer ska gripas misstänkta för jaktbrott, säger polisens presstalesperson Stefan Dangart, polisens presstalesman i en kommentar.

Varg illegalt dödad på sjöis?

Insatsen kan pågå under förmiddagen och området kommer att spärras av. Bakom gripandet finns vittnesuppgifter om att en varg dödades på Amungens is den 16 mars. Blod på platsen visade sig också komma från en varg.

I samband med utredningen efterlyste polisen också en blå snöskoter av märket Lynx. Det är oklart om skotern har påträffats.

Flera olika media rapporterar under förmiddagen att de fyra männen har gripits på olika platser i Rättvik och Falun. Männen har förts till förvar.

Det var vargblod på sjöisen

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev