Skyddsjakt på en varg i Siggeforareviret får fortsätta fram till den 15 oktober. Foto i hägn: Roger Arnefalk / Mostphotos

Förlängd skyddsjakt på fårdräpande varg

Premium

Skyddsjakten på en varg i Siggeforareviret i Uppsala län förlängs fram till den 15 oktober. Risken för nya angrepp anses som stor.

Beslutet om skyddsjakt på en varg togs den 3 september, efter flera angrepp på tamdjur under kort tid. Angreppen har också fortsatt under tiden som skyddsjakt har varit möjlig. Risken för nya angrepp på tamdjur anses som stor, då många djur fortfarande går ute på bete.

 

På bete

– Betessäsongen är snart slut, och vi konstaterar att risken för ytterligare angrepp och allvarlig skada under de kommande veckorna är stor. Möjligheterna att kunna vidta tillräckliga andra åtgärder för att förhindra allvarlig skada under den perioden bedömer vi som små, säger Lennart Nordvarg, avdelningschef på Länsstyrelsen i Uppsala län.

 

Skyddsjakt i Uppsala län – en varg får fällas

En individ

Skyddsjakten är fortsatt villkorad för att riktas mot just den individ som orsakar skada och ha en möjlig skrämseleffekt på andra vargar. Samtidigt jobbar länsstyrelsen med andra åtgärder för att minska risken för angrepp på tamdjur inom reviret.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev