Svenska Jägareförbundet arbetar vidare för att få till stånd en fungerande vargförvaltning. Foto: Olle Olsson

Svenska Jägareförbundet arbetar vidare för att få till stånd en fungerande vargförvaltning. Foto: Olle Olsson

Förbundet uttalar sitt stöd

Svenska Jägareförbundet arrangerar i två dagar konferens för länsförbundens ordförande. Under konferensen antogs på fredagen ett uttalande, där förbundet framför sitt stöd till alla initiativ och aktiviteter som syftar till att skapa en fungerande vargförvaltning.

Uttalandet från Svenska Jägareförbundets ordförandekonferens:

 

Den första licensjakten på varg i modern tid genomfördes 2010. Sex år senare borde vargförvaltningen ha kommit längre, inte minst när riksdag, regering, ansvarig myndighet och länsstyrelser har samma grundinställning. Vi har gynnsam bevarandestatus och vargen ska förvaltas för att minska koncentrationerna. Tyvärr kompliceras förvaltningen av EU-rätten och miljöorganisationers ständiga överklagande av länsstyrelsernas beslut om licens- och skyddsjakt på varg.

Avsaknaden av en fungerande vargförvaltning, otydlighet i vad som krävs för att få reglera vargstammen, byråkratin, bristen på empati för dem som drabbas och kostnaderna runt vargarna piskar upp frustration hos många människor.

 

Svenska Jägareförbundet fortsätter att arbeta långsiktigt för att få en förutsägbar och tydlig rovdjursförvaltning. Vi är väl medvetna om att flera organisationer och enskilda personer arbetar mot samma mål.

Svenska Jägareförbundet vill med detta uttalande visa sitt tydliga stöd till de aktiviteter och initiativ som syftar till att få en fungerande vargförvaltning och visa på orimligheten i nuvarande situation för de människor som drabbas av vargens negativa effekter. Det kan vara aktiviteter som fackeltåg, demonstrationer, uppvaktningar, inlägg på sociala medier, insändare och andra yttringar.

 

Initiativen bidrar till att skapa kännedom om den orimliga situation som nu omger vargförvaltningen. De aktiviteter vi ger vårt stöd till ska naturligtvis följa de demokratiska spelreglerna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev