Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson

Fler vargar upptäckta i reviren Snösjön och Haraldsjön

Premium

Det råder goda förutsättningar för licensjakten på varg i gränsreviren Haraldsjön och Snösjön som ligger söder om Smedjebacken och Ludvika. Under natten har det snöat och i området har det gjorts både syn- och spårobservationer efter minst 11 vargar.

Totalt får 12 vargar fällas inom jaktområdet, Haraldsjön- och Snösjönreviren. Men jaktledaren Anders Nord säger att det finns fler vargar.

Här följer du 2022 års licensjakt på varg

– Det finns 19 olika vargar inom jaktområdet, och det har säkrats genom dna-analys. Dessutom misstänker vi att det är ett och samma revir, Haraldsjön och Snösjön. Vargarna verkar acceptera varandra. I ett område går det en tik med fyra valpar, men hanen har inte synts till där. Kanske är det samma alfahane för båda reviren, säger Anders Nord.

 

Det råder goda förutsättningar för vargjakten i Dalarna och Västmanland.

Länsstyrelsen skriver i beslutet om licensjakt att det i området mellan länen (Dalarna, Västmanland och Örebro) skett en förtätning av vargrevir under de senaste åren:

”I området som omfattas av Snösjön-reviret finns en historik av oro hos de boende orsakade av varg. I perioder har vargar där rört sig nära bebyggelse och på gårdar och orsakar oro för boende i området.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev