Erik Råbjer avbröt styckningen av ett rådjur för att köra sonen på hockeyträning. Det ledde till böter för brott mot knivlagen. Nu överklagas domen till Hösta domstolen. Foto: Privat

Dryga böter för brott mot knivlagen – överklagar till Högsta domstolen

På väg till sonens hockeyträning stoppades jägaren Erik Råsbjer av polisen, vilket resulterade i böter på nästan 22.000 kronor för brott mot knivlagen.
Historien har fått stor uppmärksamhet – och nu har domen överklagats till Högsta domstolen.

I december förra året, bara några dagar innan julafton, var jägaren Erik Råsbjer i full färd med att stycka ett rådjur – när sonen bad om skjuts till hockeyträningen.

Kostsam kontroll

Med kniven i slidan satte sig Erik Råsbjer och sonen i bilen. Kort därpå stoppas de av polisen i en nykterhetskontroll, varpå Erik Råsbjer berättade att han hade kniven på sig. Ett ärligt svar som kom att kosta honom nästan 22.000 kronor i böter för brott mot knivlagen, något som Svensk Jakt tidigare berättat om.

Överklagade

Historien har fått stor uppmärksamhet, bland annat eftersom hovrätten beslutade att inte ta upp ärendet när det överklagades.
Ytterligare uppmärksamhet fick historien när jägare samlade in pengar för att hjälpa Erik Råsbjer att betala bötesbeloppet.

Jägarna hjälpte Erik att betala dryga böter

Överklagar igen

Nu får historien ytterligare ett kapitel, för nu överklagas domen till Högsta domstolen, skriver Jaktjournalen.

– Vi anser att tingsrättens dom är orimlig och att den bryter mot det allmänna rättsmedvetandet. Därför överklagar vi nu domen till Högsta domstolen, säger advokat Klas Bjuremark, som företräder Erik Råsbjer, i en intervju med Jaktjournalen.

 

”Man blir bestört över landet Lagom”

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev