Pandemin har slagit hårt mot kursverksamhet och tävlingsskyttet, men nu börjar viss verksamhet komma igång. Den 22 augusti genomförs en hageljaktstig i Höreda jaktvårdsförening. Foto: Ingela Skullman / Mostphotos

Enklare regler öppnar för hageljaktstig

Med nya och enklare regler för att begränsa smittspridning har också möjligheten till olika jaktrelaterade övningar öppnats. Höredaortens jaktvårdsförening i Eksjö kommun genomför söndagen den 22 augusti sin traditionella hagelstig, som annars i normala fall alltid genomförs den sista helgen i mars.

– Vi har bestämt oss för att köra en tävling, och intresset verkar vara stort, säger Tobias Gustafsson som är tävlingsledare för hagelstigen.

Det är en traditionell hagelstig över nio skjutstationer. Anmälan på plats i grusgropen vid Russnäs mellan klockan 9 och 13. Arrangören tillhandahåller ammunition i kaliber 12, övriga kalibrar får skytten själv ta med sig.

 

Stort intresse

– Det verkar vara ett stort sug efter att komma, de jag har pratat med säger att det är roligt att vi kör, säger Tobias Gustafsson.

Risken för smittspridning i samband med tävlingen ser han som minimal.

– Vi är ju utomhus, och det kommer inte att bli mängder med folk. Det är säkert större risk att smittas när man går och handlar i butiken, säger Tobias Gustafsson.

Den senaste jaktstigen genomfördes i mars 2019. För föreningen är det därför skönt att komma igång med verksamheten och att förutsättningarna blir något mer normala.

 

Kursverksamhet

Runt om i landet börjar också andra aktiviteter att rulla igång, inte minst gäller det Jägareförbundets kursverksamhet.

För information om aktuella kurser i ditt län rekommenderas att gå in på Jägareförbundets hemsida och söka på ditt län och din länsförenings utbud av utbildningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev