Banchefen Jonas Granklint och Jaktia Jönköpings vd Christian Larsson ser fram mot att slå upp portarna till Europas första inomhusbana för älgskytte. Foto: Hulukvarn arena

Unik satsning på älgbana inomhus

Premium

Från och med torsdag kan jägarna träna inför älgjakten inomhus på Hulukvarn arena utanför Jönköping. Vid sidan om älgbanan finns en lerduvebana, också den inomhus.

Christian Larsson, som är vd för Jaktia Jönköping, är mycket nöjd med att han nu kan bocka av ytterligare en del i den stora satsningen på jakt, fiske, skytte, hund och friluftsliv.
– Det är två unika banor som vi är först med i Europa. Med detta får jägare och sportskyttar möjlighet att träna året om, med fördelen att de kan göra det inomhus, säger Christian Larsson i ett pressmeddelande.

 

Jägare och sportskyttar

Den nya älgbanan håller måtten för det vanliga älgskyttet. Den är 80 meter lång och ger två skyttar möjlighet att skjuta på älgen, med elektronisk markering.
Lerduvebanan har också dubbla skjutplatser och beskrivs som en prova på-bana vid träning inför jägarexamen eller när någon vill prova den nya hagelbössan.
– Många har frågat efter den här sortens träningsmöjligheter och vi är glada för att nu kunna öppna hallen. Den är till nytta för jägare och sportskyttar, samtidigt som den stärker vår anläggning som besöksmål, säger Christian Larsson.

 

Nästa steg

Gunnar Lindblad, ordförande för Jägareförbundet Jönköpings län, beskriver banorna tillsammans med den intilliggande skjutbiografen som perfekta för jägare att träna skytte året om.
– Nästa steg är att Svenska Jägareförbundet ska godkänna skjuthallen för jägarexamen, men det tror jag inte blir några problem. Examensproven utomhus genomförs på liknande sätt, säger Gunnar Lindblad i pressmeddelandet.

 

Från två skjutbås finns det möjlighet att krossa lerduvor. Banchefen Jonas Granklint testar anläggningen. Foto: Hulukvarn arena

 

Träning på hemmaplan

Även sportskyttarna är nöjda. Jonas Edman, som är förbundschef på Svenska Sportskytteförbundet och guldmedaljör i Sydney-OS, välkomnar satsningen.
– Till en början är det den jaktanpassade delen av skytte som har mest fördelar av de nya banorna, men det är också en möjlighet att bedriva sportskytte året om. Våra lerduveskyttar åker ofta utomlands under vintern för att träna, så de här banorna tillsammans med de som ska byggas i nästa steg gör det möjligt att stanna i Sverige för att träna, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev