Vad tycker lokalpolitikerna i Dalarnas kommuner om licensjakten på varg? Saken undersöks genom en enkät från Jägareförbundet Dalarna. Foto: Lars-Henrik Andersson

Enkät om vargjakt till kommunpolitiker

Premium

Dalajägarna fortsätter sitt arbete med att sätta press på politikerna om den förda rovdjurspolitiken. Nu genomför Jägareförbundet Dalarna en enkät med valda politiker i länets 15 kommuner för att undersöka de lokala åsikterna i vargfrågan.

Enligt Jägareförbundet Dalarna kommer lokalpolitikerna sällan till tals i vargfrågan. Därför får nu ett antal ledamöter i länets 15 kommunfullmäktige i en enkät möjlighet att uttrycka sina åsikter.

Ulf Berg, ordförande Jägareförbundet Dalarna.

– Jägareförbundet Dalarna har under många år konstaterat brister i kommunikationen när det gäller beslut om och kring licensjakt på varg. Beslutsfattare i kommunen har aldrig eller sällan givits möjlighet att diskutera vargfrågan i kommunens högsta beslutsinstans – kommunfullmäktige. Besluten i jaktfrågor handhas lokalt av länsstyrelserna, säger Ulf Berg, ordförande Jägareförbundet Dalarna på förbundets hemsida.

Avsikten är att resultatet av enkäten ska redovisas när länsförbundet håller sin årsstämma den 9 april.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev