En stor älgjägare ur tiden

Johnny Rülcker blev 85 år.

Johnny Rülcker, tidigare ledamot av Svenska Jägareförbundets styrelse, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 85 år.

Johnny Rülcker satt under tolv år i Svenska Jägareförbundets styrelse och var under nio år ordförande i förbundets forsknings- och förvaltningskommitté. Rülcker var civiljägmästare och arbetade från 1960 till 1986 som revirförvaltare för Uddeholmsbolaget, sedermera Billerud och Stora.

Under lång tid satt han med i Jägareförbundet Värmlands styrelse, där han under en period var vice ordförande. Han var även engagerad i Hagfors jaktvårdskrets styrelse, bland annat som ordförande. Johnny Rülcker var fram till sin död involverad i kretsens arbete, i rollen som sekreterare. Rülcker var även ordförande i Bergslagens älghundklubb i tio år.

 

En av de stora älgjägarna

Johnny Rülcker var en lidelsefull och driven jägare med intresse för all typ av jakt, men det var ändå älgjakten som låg honom varmast om hjärtat. Han förde under hela sitt liv jaktdagbok, där samtliga jaktdagar finns dokumenterade.

Att mängden fällt vilt alltid är av underordnad betydelse känner alla jägare till. Detta faktum till trots vore det svårt att i en nekrolog över Johnny Rülcker beröra ämnet älgjakt utan att beskriva honom som en av de verkligt stora älgjägarna i Sverige genom tiderna. Under sitt liv som jägare, vilket inleddes vid elva års ålder 1939, fällde Johnny Rülcker sammanlagt 1.521 älgar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev