Elva organisationer har fått nog av rovdjurspolitiken. Därför arrangeras nu en manifestation i Falun. Foto: Mihajlo Maricic / Mostphotos

Elva organisationer i manifestation mot rovdjurspolitiken

Trots ett riksdagsbeslut från 2013 med löften om minskad koncentration av varg och en begränsning av vargstammens storlek har såväl koncentrationerna som stammens storlek ökat. Därför kommer elva föreningar nu manifestera mot rådande rovdjurspolitik.

Svensk Jakt Publicerad 26 april 2022 - 14:28

Manifestationen arrangeras onsdag den 27 april klockan 19.00 på Stora Torget i Falun.

– För ett antal år sedan genomfördes en liknande manifestation på Lugnet i Falun. Nu är det är dags igen. Vi ser att det inte fungerar så som det är i dag, säger initiativtagaren Anette Eklund på Jägareförbundet Dalarna.

 

Elva organisationer

Totalt är det elva organisationer som gått samman och ordnat manifesttionen. Förutom Jägareförbundet Dalarna handlar det om Lantbrukarnas riksförbund, Jägarnas riksförbund, Dalarnas älghundklubb, Dalarnas dreverklubb, Dalarnas fäbodbrukarförening, Dalarnas stövarklubb, Ny rovdjurspolitik, Dalarnas taxklubb, Föreningen Sveriges Jägare samt Specialklubben för skällande fågelhundar i mellansverige och syd.

Kortare anföranden från de olika organisationerna kommer att hållas.

 

Hoppas på mycket folk

Arrangörerna hoppas på stor uppslutning på Stora Torget i Falun, dit alla åhörare är varmt välkomna.

– Vi hoppas att alla medarrangerande organisationers medlemmar kommer, samt alla andra berörda för att tillsammans med oss visa på missnöjet med rådande efterlevnad av de politiska besluten. Vi vill att landsbygdens röst tas på allvar och att idéen om lokal förvaltning efterlevs, säger Anette Eklund.

Efter manifestationen kommer företrädare från samtliga organisationer att finnas samlade och då finns även möjlighet för besökarna att ställa frågor.

 

Då arrangeras manifestationen

Onsdag den 27 april klockan 19.00 på Stora Torget i Falun.

Mer om manifestationen på Jägareförbundet Dalarnas hemsida

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev