En gemensamhetsjakt där markägare och vilthanteringsanläggning också är engagerade kan vara en aktivitet som får ekonomiskt stöd genom projektet Vildsvinsförvaltning i samverkan.

En gemensamhetsjakt där markägare och vilthanteringsanläggning också är engagerade kan vara en aktivitet som får ekonomiskt stöd genom projektet Vildsvinsförvaltning i samverkan. Foto: Kjell-Erik Moseid

Ekonomiskt stöd för samordnad vildsvinsjakt

Jägare och markägare som vill samordna vildsvinsjakten och arbeta för det tillsammans har möjlighet att få ekonomiskt stöd för detta genom länsstyrelsen.

Länsstyrelsen Kronoberg kan som samordnare inom det nationella projektet Vildsvinsförvaltning i samverkan bidra med pengar till jägare och markägare som vill utveckla vildsvinsförvaltningen.

På sin hemsida förklarar länsstyrelsen hur medel kan sökas för att få stöd för det man kallar ”en samverkansaktivitet i vildsvinskedjan”, där också vilthanteringsanläggningar och kommuner beskrivs som aktörer, vid sidan om jägare och markägare.

Exempel på aktiviteter som kan ordnas av till exempel ett älgskötselområde är:

• En gemensam jakt arrangerad av markägare, jägare i samarbete med en vilthanteringsanläggning eller en kommun.

• Ett seminarium eller en workshop.

• En del av ett större evenemang om den är tydligt avgränsad.

En anmälan

Den som vill ta del av pengarna gör en intresseanmälan genom Länsstyrelsen Kronobergs hemsida, där man ska beskriva aktiviteten, uppskattade kostnader, målgrupper samt tid, plats och kostnad.

Som exempel på vad ersättning kan betalas ut för, nämner länsstyrelsen arvode, förtäring, resekostnad, logi, transport, lokalhyra, information om aktiviteten och material.

En redovisning

Om aktiviteten faller vildsvinshandläggarna på läppen måste arrangören komma in med detaljerad offert.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev