Eftersöksjägare i Kronoberg har blivit lurade på pengar de skulle fått för utförda eftersök. Foto: Martin Källberg

Eftersöksjägare lurade på stora belopp

En kontaktman för Nationella Viltolycksrådet i Kronobergs län har lurat flera eftersöksjägare på stora belopp genom att uppge att han utfört eftersök som egentligen andra jägare fullföljt.

I polisförhör har mannen erkänt att han genom att intyga att han själv utfört eftersöken lurat till sig närmare 100.000 kronor. Tidigare har han förnekat brott.

Sammanlagt rör det sig om 22 eftersöksjägare som inte fått den ersättning de haft rätt till. För några av dem handlar det om några hundralappar, men för jägaren som drabbats hårdast rör det sig om cirka 10.000 kronor. Nationella Viltolycksrådet har i sammanhanget också utsatts för brott.

Enligt Smålandsposten, som skriver om bedrägerierna på nätet, är utredningen mycket omfattande. Att mannen nu erkänner gör enligt tidningen att det sannolikt blir ett strafföreläggande med villkorlig dom och böter istället för en rättegång vid Växjö tingsrätt.

– Alla som har blivit lurade på sin ersättning ska enligt mannen få tillbaka sina pengar, säger kriminalinspektör Tommy Svensson till SmP.

– Sammanlagt är det 163 fullbordade brott och sju brottsförsök, fortsätter han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev