Räven och jaktprov har stått i fokus den senaste veckan. Upprinnelsen var att Agria backade och drog sig ur Räv-SM efter kritik från djurrättsorganisationen Djurens rätt. Foto: Lars-Henrik Andersson

Djurens rätt: Dialogen förs inte framåt genom sabotage

Djurens rätt tar avstånd från sabotagen av Räv-SM på Gotland.
– Dialogen förs inte framåt genom sabotage, säger Moa Richter Hagert vid Djurens rätt.

Djurens rätt fick Agria att dra sig ur som sponsor för Räv-SM på Gotland. Något som medförde att många jägare valde att säga upp sin hundförsäkring hos Agria.

Samtidigt fick arrangörerna av Räv-SM ta emot hot och hat på sociala medier. Dessutom utsattes några av deltagarna för sabotage. Natten till i dag har någon släppt ut luften på däcken till ett antal bilar som ägs av deltagare i Räv-SM.

Hur ser ni på att ett antal personer försökt störa pågående Räv-SM på Gotland samt att ett antal deltagare fått sina bildäck utsläppta på luft?

– Vi tycker att hela den här debatten har vridits till en oseriös nivå och rykten har lättvindigt spridits i media. Djurens Rätt blev tidigare idag anklagade för att ha hotat jägare i samband med det här evenemanget. Djurens Rätt vill påverka genom samtal och opinionsbildning och  tycker inte att dialogen förs framåt genom sabotage eller lögner från något håll, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig vid Djurens rätt i ett mejl till Svensk Jakt.

Finns det personer med kopplingar till Djurens rätt som är på plats där Räv-SM pågår och genomför Djurens rätt riktade aktioner på plats på Gotland i samband med Räv-SM?

– Vi vet inte exakt vilka individer som är på plats men Djurens Rätt arrangerar ingenting i samband med själva evenemanget i helgen.  

På sin hemsida skriver Djurens rätt följande: ”Då Djurens Rätt är en uttalad icke-våldsorganisation är hot inte något som överensstämmer med vår värdegrund.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev