En vapenhandlare i Skåne har lanserat digitala lösningar för att sälja vapen via nätet. Foto: Lars-Henrik Andersson

Digitala lösningar för vapenförsäljning

Premium

Kriser kan skapa nya sätt att hantera viktiga frågor. Under den pågående pandemin har en vapenhandlare stängt sin fysiska butik för att istället sälja vapen via livesända förevisningar direkt till kund.

Det är Vildsvinsbutiken med butik i Åsljunga som har hittat ett nytt grepp för att sälja vapen. Hugade spekulanter får en länk och kan sedan i realtid se det aktuella vapnet och prata med säljaren via dator eller mobiltelefon.

– Kunden mailar till oss, berättar vilket vapen det är och bifogar vilket program man vill bli uppringd med samt bifogar mail eller mobilnummer, säger Carl Johan Fransson, ägare till Vildsvinsbutiken AB.

 

Digitala licensansökningar

Företaget har även utvecklat tekniska lösningar för digital licenshantering och kontroll mot folkbokföring och ett system som automatiskt skapar en digital licensansökan som går vidare till Polisen.

Den fysiska butiken i Åsljunga har varit stängd sedan mitten av mars med anledning av coronapandemin, och kommer att fortsätta vara stängd så länge det finns en risk för smittspridning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev