Efter upprepade trafikförseelser förlorar yrkeschauffören sina vapenlicenser. Foto: Jan Henricson

Chaufför körde för fort – förlorar sina vapenlicenser

Yrkeschauffören körde för fort. Nu förlorar han samtliga sina sex vapenlicenser. Detta efter en dom av förvaltningsrätten.

Yrkeschauffören har under de senaste fem åren gjort sig skyldig till tolv trafikförseelser som lett till böter. Först fick chauffören en varning av polisen men när han i höstas återigen dömdes för att ha kört för fort var tålamodet slut. Polismyndigheten i Region Syd fastslog att chaufförens samtliga sex vapenlicenser ska återkallas.

– Jag har aldrig skadat någon eller begått brottsliga handlingar. Jaktintresset har följt mig sedan 15-årsåldern och betyder mycket för mig, är yrkeschaufförens inställning, skriver Smålandsposten.

Chauffören menar vidare att antalet överträdelser inom trafikens område inte är särskilt många med tanke på hur mycket han kör.

 

”Inte respekterar och följer regler”

Men Förvaltningsrätten i Växjö går på polisens linje. I domen framhåller rätten att mannen även efter varningen begått trafikförseelser och att det är ett tecken på att han ”inte respekterar och följer regler”.

Förvaltningsrätten skriver i sin dom: ”Vid en samlad bedömning kan NN (yrkeschauffören), mot bakgrund av den stränga bedömningen som görs på lämpligheten av vapeninnehavare, inte anses uppfylla kraven på omdöme, laglydighet och pålitlighet”, uppger Smålandsposten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev