Polisen har hittat blod men ingen död varg. Uppgifter från fela håll säger ändå att det är en varg som påskjutits i Köping på söndagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Blod kan bekräfta grovt jaktbrott

Det finns blod, men ingen död varg. Däremot uppgifter från flera håll som säger att en äldre man avlossade skott mot en varg i Köping.
– Vi har hittat blod som har skickats på analys, men det är inget prioriterat ärende då mannen inte är frihetsberövad, säger Charlotta Tanner, kammaråklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

En förundersökning om grovt jaktbrott har som Svensk Jakt tidigare berättat inletts efter att Polisen fått uppgifter om att en äldre man i Köping avlossat skott mot varg. Det här hände tidigt på söndagsmorgonen.

Polisen har spårat på platsen, men någon död varg har inte påträffats.

 

Har inte hittat djuret

– Nej, vi har ingen död varg, och det finns heller ingen misstanke om vapenbrott mot mannen, säger Charlotta Tanner.

Mannen har delgivits misstanke om grovt jaktbrott. Charlotta Tanner vill inte kommentera om det fortfarande spåras i området.

Det blod som har hittats har skickats till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys. Charlotta Tanner har ingen uppfattning om hur lång tid analysen kan ta.

– Det kan jag inte svara på, jag har ingen möjlighet att skynda på den processen. Mannen är inte frihetsberövad och då är det här inte ett prioriterat ärende, säger Charlotta Tanner.

 

Uppgifter från flera håll

Det finns dock enligt kammaråklagaren uppgifter från flera håll som säger att det är en varg som skjutits.

– Nu försöker vi se om vi kan bekräfta de uppgifter som kommit in, och i så fall om utredningen ska bestå eller läggas ner, säger Charlotta Tanner.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev