Matti Blind Berg menar att det är olyckligt för utredningen att arbetsmaterialet har blivit offentligt. Foto: Lars-Henrik Andersson

”Att det har kommit ut i media är väldigt olyckligt”

Svenska Samernas Riksförbund är bekymrat över att material från utredningen kring Rennäringslagen har hamnat hos journalister.

Efter Svensk Jakts avslöjande att samebyar kan få rätt att upplåta älgjakten på statens mark så har en oro spridits bland älgjägarleden i norr.

Svenska Samernas Riksförbund, SSR, har uppmärksammat detta och menar att det är en olycklig situation som uppstått när dokumenten har läckt ut.

 

”En stor fråga”

– Det är inte ett genomarbetat färdigt förslag utan något man jobbar med. Att det har kommit ut i media är väldigt olyckligt. Det saboterar hela processen och hela utredningen. Det skapar onödigt mycket polarisering särskilt i Norrbotten och Västerbotten där älgjakten är en stor fråga, säger Matti Blind Berg, förbundsordförande för SSR, till SVT Nyheter.

Eric M Runesson, ordförande i Renmarkskommittén, har tidigare uppmanat att eventuell ilska som kan uppstå i och med utredningen kring Rennäringslagen ska riktas mot honom.

 

Rennäringslagen utreds

Läs Svensk Jakts samtliga artiklar

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev