Intresset var under IWA-mässan stort för en ställbar kolvkam, från Kalix Teknik, som kan justeras utan verktyg eller skruvar. Foto: Ulf Lindroth

Användarvänlig trend på IWA

När IWA-mässan i tyska Nürnberg går på sin sista dag står det klart att en av årets snackisar är svensk. Det rapporterar Svensk Jakts utsände Ulf Lindroth från mässan.

Kalix Teknik presenterar en ställbar kolvkam för träkolvar som kan justeras med ett enkelt handgrepp och utan verktyg eller skruvar.

Intresset är stort så räkna med att se den som standard på vapen från stora tillverkare ganska snart! Den kommer också att kunna monteras på befintliga vapen.

Sako hakar med nya modellen 85 Black Wolf på trenden med ställbara ergonomiska kolvar. Foto: Ulf Lindroth

Sako hänger på trenden med ställbara ergonomiska kolvar med sin nya modell 85 Black Wolf. Kolvlängd och kolvkamshöjd kan justeras utan verktyg i linje med de tankar som gjort de norska GRS-stockarna till en stadigt växande succé.

Den nya Sakon kommer i en lång rad kalibrar från .22-250 till .375H&H.

Ljuddämpare för hagelgevär – en nyhet från norska A-tec. Foto: Ulf Lindroth

Från norska A-tec kommer en annan intressant nyhet som också passar in i ergonomitemat. De har utvecklat en ljuddämpare för enkelpipiga hagelgevär som monteras enkelt via choke-gängorna. Räkna med ett test i Svensk Jakt framöver!

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev