Österåker.

Ännu en hund vargdödad norr om Stockholm

Ännu en hund har dödats av varg i Rialareviret norr om Stockholm. Hunden togs på tomten och ägaren såg en skymt av vargen i samband med attacken. Personal från länsstyrelsen i Stockholm spårade under tisdagen och hittade delar av hunden. Man konstaterade även att det var varg som dödat hunden.

Ägaren till hunden, som var en tibetansk spaniel, såg en skymt av vargen genom ett fönster i bostaden. Hunden som gick lös på tomten togs av vargen och efter spårning av länsstyrelsen personal hittades delar av hunden några hundra meter från bostadshuset.

Skyttar fanns med för att eventuellt avliva vargen med stöd av det skyddsjaktsbeslut som finns i området. Vargen siktades aldrig under spårningen.

 

Länsstyrelsen fann spår av varg

– Vi kan bekräfta att det var varg som tog en hund i Österåker under tisdagen, säger Emelie Nyman, presskommunikatör vid länsstyrelsen i Stockholm.

Skyddsjakten fortsätter idag. Tidigare har tre hundar, en katt och ett antal får dödats i Rialaområdet norr om Stockholm. Två vargar befinner sig i området och vid flera tillfällen har varg uppträtt oskyggt och närgånget, bland annat närmat sig ett treårigt barn.

Skyddsjakten pågår fram till den 22 oktober och gäller en varg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev