Jaktia Jönköpings vd Christian Larsson lanserar i coronatider en ny och annorlunda mässa för jakt- och fiskeintresserade. Foto: Jan Henricson

Annorlunda jaktmässa ordnas i coronatider

Vad göra när en världsomspännande pandemi sätter stopp för ens planer? Man måste tänka nytt. Det gör Jaktia Jönköpings vd Christian Larsson som sista lördagen i april arrangerar en bilburen jakt- och fiskemässa utanför Hulukvarn arena.

När folksamlingar större än 50 personer är förbjudna, och människor utöver det anmodas att hålla meterlånga säkerhetsavstånd för att inte smitta går det inte att arrangera en traditionell jaktmässa.

Coronasmittan stoppar stor jaktmässa

– Vi funderade på hur vi under rådande omständigheter kunde göra ett bra kundevent. Det var då idén föddes att vi gör det bilburet, och coronasäkert, säger Christian Larsson som inte kan dölja att han är nöjd med idén.

– Vi skapar ett för branschen helt nytt publikevent med tävlingar, shopping och fika – i bilen.

 

Hela familjen

Planen är att på området utanför Hulukvarn arena i Jönköping bygga stationer som besökarna smidigt kan ta del av, genom bilfönstret.

Jaktmässa online under klassisk mässhelg

– En kul aktivitet för hela familjen för att hålla igång intresset för jakt, fiske och friluftsliv. Utan att behöva samlas i större grupper, säger Christian Larsson.

Intresset för jakt, fiske och friluftsliv är enormt stort och det blir sannolikt inte mindre när vi uppmanas att inte i onödan umgås med andra, men samtidigt längtar efter meningsfull sysselsättning. Och det finns mycket att göra i skogen och på sjön, där det i regel är långt mellan människor.

 

Fantastisk resurs

– Vi hoppas att vi genom den här dagen kan dra vårt strå till stacken för att bidra till att både underhålla och öka intresset. Kanske kommer fler på vilken fantastisk resurs vi har i vår natur. Att bruka genom jakt och fiske, eller att bara njuta i under vandringar och promenader, säger Christian Larsson.

Det blir ingen IWA-mässa i år – nytt datum fastställt

Den ordinarie jakt- och friluftsmässan Jaktia Game Fair, som var planerad att hållas på Hulukvarn i april, skjuts fram till hösten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev